Понад 13 тис звичайних та кримських сосен: команда Дніпропетровської ОВА разом із лісівниками заклала хвойний ліс

25 квітня очільник Дніпропетровщини Сергій Лисак разом із командою та лісівниками заклали новийхвойний ліс. На території у два гектари висадили понад 13 тис. сіянців. Використали для цього сосну звичайну і кримську.

 

«Загалом заліснено 5% території Дніпропетровщини. Задача Президента та ініційованої ним програми «Зелена країна» – 8, – зазначив Сергій Лисак. – Саджали на території,  яка на початку двохтисячних пережила сильн іпожежі. Вогонь знищив тут чимало дерев. Тож відновлюємо». 

Цієї весни в різних районах області планували висадити понад мільйон дерев. Втім поставлену задачу лісівники вже здолали.

«Зрештою закладено буде майже 300 гектарів лісів. А це – 2 мільйони насаджень, – пояснив директор Східноголісового офісу ДП «ЛісиУкраїни» Олександр Кравченко. – Висаджуємо різні види дерев. Переважно сосни. Але є і ясені, акації та дуби – звичайні і червоні».

Після висадки за соснами доглядають лісники. Проріджують. Прибирають ті, що відстають у рості, або затуляють від сонця інші дерева. Ця кропітка робота триває роками.

Ще новини

Leave a Comment